0

Маргинали

Posted by Хаджигенов on 25.03.2020 in Речено-сторено |
Вчера, министъра на финансите беше така “любезен” да нарече 15% от работещите у нас маргинали, защото не му попадаме в графите за неплащане на наем или нещо също толкова смислено.
В рамките на ЕС, самоосигуряващи сме повече от 35 000 000 души.
Действащите адвокати в Република България – самоосигуряващи се лица, сме над 14 000, като всеки един от нас внася всеки месец дължимите осигуровки, данъци и прочие.
Съгласно тълковния речник:
Маргинал е Периферен, изхвърлен, на границата.
Маргинал, маргинален човек (от латински margo – край) – човек, който се намира на границата на различни социални групи, системи, култури, намиращ се под влиянието на противоречащи си норми, ценности и т.н. Маргинална група от хора – група, отхвърляща определени ценности и традиции на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои собствени норми и ценности.
Самоосигуряващите се лица заплащаме данъци, такси, осигуровки и прочие, вземаме дейно участие в не само в данъчни, но и в обществения живот на страната, т.е. обективно не е възможно да сме маргинали и социално изолирани само защото нямаме „работодател“, който да ги е освободил или изпитва затруднение по повод на кризата или не са социално слаби.
Предвид горното, намирам че с определянето ни като „маргинали“ и „социално изолирани“ и изключването ни от българската социална система от министър на финансите грубо нарушава правата ни, гарантирани от Конституцията, Хартата за закрила правата на човека и Закона за защита от дискриминация, като намираме, че спрямо нас е налице тормоз и дискриминационно третиране, основано на белезите по чл. 4, ал. 1 ЗЗДискр. – лично или обществено положение.
Не смятам да позволя на никого да ме използва, като дойна крава, особено на държавен служител, какъвто е министъра на финансите, чиято заплата идва от нашите, на маргиналите данъци!
Днес, по идея на колегата Албена Билянова, която беше така любезна да изготви жалба до Комисията по защита от дискриминация, изготвих и изпратих по мейла собствена жалба срещу горанов, доколкото намирам, че е недопустимо да бъда наричан маргинал и да бъда дискриминиран, защото нямам господар.
Пардон, работодател.
Не сме подстрекател, но вие останалите маргинали от всевъзможни свободни професии, не само адвокати и счетоводители не можете да отделите 2 минути и да изпратите жалба до комисията срещу горанов.
Един обикновен маргинал
Текста на жалбата

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.